måndag 27 juli 2009

Note to self

1) Åk aldrig, aldrig, aldrig på semester till ett hus med åtta valpar. De sover inte om nätterna. Och om inte de gör det, så gör inte barnen det heller. Och om inte barnen sover, så gör inte du det heller.

2) Planera inte en resa med tre olika platser att bo på, och tro att barnen ska uppskatta det. Tro inte ens att du ska uppskatta det. Bortsett från att träffa alla du längtat efter förstås, den biten är kul. Om du lyckas hålla dig vaken länge nog för att föra ett samtal.

3) Semester är som julafton. Barnen är för upptagna av att omväxlande ha roligt och omväxlande vara överstimulerade och övertrötta med ty medföljande utbrott. De har inte tid eller ork att tindra med ögonen och vara tacksamma. Fatta det och sluta ha vuxna förväntningar på små barn.

4) Medan semestern pågår är man trött och ju tröttare man blir desto mer fokuserar man på det som gör att man blir trött. Om en månad minns du bara det roliga. Semester är alltså egentligen roligare i backspegeln.

5) Se till att planera nästa år, så att resandet infaller första veckan. Du behöver minst två veckors semester efter semestern för att vila ut.

6) Se till att alltid alltid vila när tillfälle ges, så du sedan orkar umgås om kvällarna. Så vad i hela friden gör du här framför datorn? Gå nu och bli medvetslös medan barnen fortfarande låter sig mutas av Pippi på tv.

3 kommentarer:

  1. Dagens klokaste ord!!!! Varför ska man göra så mkt "roligt" på semestern, barnen ,även de på 12&14år, är helt färdiga efteråt ;-)

    SvaraRadera
  2. Klokt och roligt!

    En till note to self: Åk inte norr om polcirkeln, eller ens nära polcirkeln på sommaren. Barnen går inte och lägger sig. "Det är ju fortfarande ljust ute!?!?!?" Det upptäckte mina föräldrar en sommar... :-D

    SvaraRadera
  3. Låter som att ni haft en "intressant" vecka!
    Kul att du är tillbaka!
    Kram Anna

    SvaraRadera