lördag 2 februari 2013

Terapeut på fyra ben

Storebror har, som jag tidigare nämnt, tagit händelserna de senaste åren hårt. Först skilsmässan för ett och ett halvt år sedan, därefter husförsäljning, flytt, omplacering av först katterna, sedan hunden. Han har varit arg, ledsen, trivs inte i skolan, tycker inget är riktigt kul längre. Han uppför sig bitvis hemskt illa, och eftersom inte alla i hans omgivning kan hela bakgrunden, är det inte alla som är fullt så förstående och överseende som han nog behöver just nu. Inte jag heller för den delen, det kan vara förskräckligt påfrestande ibland....
Mer tänker jag inte gå in på det, av respekt för hans integritet. Men, kontentan är att han haft det mycket jobbigt länge, och jag har under hela denna tid inte lyckats hitta nyckeln för honom att gå vidare och må bättre.

Så till sist tänkte jag att det som han varit mest ledsen över, förutom att hans pappa flyttat ut, är att han förlorat hunden. Det var en mycket krävande jakthund, som inte på minsta vis fick den stimulans hon behövde hos oss. Men alla hundar ställer inte så stora krav. Och det är välkänt faktum att hundar har en välgörande effekt på människor, särskilt dem som verkligen behöver det.

Så, med ett undantag från personbildförbudet som normalt råder här, möt vår nyaste familjemedlem:

Terapeuthunden Lova

2 kommentarer:

  1. Va? En vovve - vad mysigt!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  2. Aahh! Håller alla tummar och tår för att det ska fungera! :-) Söt är hon!

    SvaraRadera