lördag 16 januari 2010

Barnkalas

Vem behöver en hemmavarande make för att fixa ett kalas? Det räcker så bra med en storebror. Han förberedde så fint. Plockade, fixade, ordnade. Hjälpte till att lägga ut duken. Dukade så fint, med tallrikar, bestick, glas och servetter. Kretsade runt hela kalaset, utom när han satt och smaskade glass. Hjälpte de små tillrätta. Tröstade när det behövdes, roade, lekte. Passade bebisar som behövde passning. Bevakade nogsamt att katterna inte smet in, en av gästerna var ju allergisk. Sånt vet storebror. Sånt ser han till att veta. Sånt tar han absolut hänsyn till. Sånt bevakar han. Ingen ska behöva fara illa när storebror har vakten.
Han är så fin, min storebror. Så ansvarsfull och omtänksam att man ibland måste påminna honom, lite fint, om att inte hela världen vilar på hans femåriga axlar.
Kalaset blev så lyckat. Lillasyster var så strålande glad. Och storebror är, på gott och ont, så alldeles väldigt mycket storebror.

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk storebror :) Glad att det gick så bra.

    LB

    SvaraRadera
  2. <3 <3 <3 Underbar storebror! Hälsa honom att han är jätteduktig! Hoppas att Lillasyster bjuder tillbaka när hon kan.

    Storebror här hemma var lite av en vallhund när vi var ute allihopa. Höll reda på småsyskon och småkompisar. Alla skulle vara med och i närheten. Men det var ju ca 15 år sedan... Han har precis fyllt 20... :-D

    SvaraRadera